Sportmassage

Ben je op zoek naar een sportmassage in de buurt van Heerhugowaard? Dan ben je bij Marc Bol Massage en Stresscounseling aan het juiste adres! Marc Bol Massage is gevestigd in Stompetoren en goed te bereiken vanuit Heerhugowaard.

Onderstaand vind je meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen. Op de pagina 'Sportmassage Alkmaar' vind je aanvullende informatie.

1. Voor wie is een sportmassage?
2. Hoe lang duurt een sportmassage?
3. Voorkomen is beter dan genezen! Blessurepreventie:
4. Definitie blessure:
5. Blessureherstel:

1. Voor wie is een sportmassage?

Voor elke sportbeoefenaar, recreatief, semi-professioneel of professioneel. Elke sporter vraagt veel van zijn/haar spieren op zijn eigen sportniveau. De één traint één keer per week en speelt geen wedstrijden. De andere traint elke dag en speelt daarnaast in het weekend een wedstrijd.

Daarom is het zeer belangrijk dat de spieren goed verzorgd worden. Hiermee voorkom je spierpijn, overbelasting en blessures, wat uiteraard deels waar is. Maar ook amateursporters die minder vaak en op een lager niveau sporten, zal baat hebben bij een sportmassage.

Een sportmassage in Heerhugowaard is dus voor alle sporters uit Heerhugowaard op alle niveau's. Enkel het accent, de intensiteit en soort behandeling verschilt.

2. Hoe lang duurt een sportmassage?

Een behandeling (deelmassage) duurt 30 minuten. Een totale massage duurt 60 minuten (twee deelmassages). Hoe vaak een sportmassage nodig is, is afhankelijk of het een preventief of behandelend consult is. Daarnaast hangt het af van hoe iemand reageert op een massage, hoeveel iemand sport en hoe snel hij/zij herstelt.

Bij het intakegesprek, welke altijd vóór de 1e behandeling plaatsvindt, komt ter sprake welke sport er hoe vaak beoefend wordt, hoe de trainingen opgebouwd zijn en op welk niveau er gesport wordt. De gezondheid, werk en vrije tijd van de sporter worden besproken. Eventuele klachten worden beoordeeld. Daarnaast bekijken we of ik aan je wensen en verwachtingen kan voldoen. Samen stellen we een behandelplan op om een effectief resultaat te kunnen boeken.

3. Voorkomen is beter dan genezen! Blessurepreventie:

Het is niet zo dat je een sportmasseur moet bezoeken zodra je geblesseerd bent geraakt. Juist het tegenovergestelde! Je spieren preventief laten masseren vermindert de kans op blessures en verhoogt bovendien je prestaties.

Je spieren blijven soepel en - belangrijker - de kans op blessures wordt kleiner! Het doel van sportmassage is het voorkomen van blessures.

4. Definitie blessure:

Iedereen kent wel een beperking die een (sport)blessure met zich meebrengt. Variërend van spierpijn tot kneuzingen, spierscheuringen en botbreuken. De oorzaak van een blessure is een (te) hoge belasting van het lichaam tijdens een training of wedstrijd. Als het lichaam opgewarmd is (doe een warming-up!), is de belastbaarheid een stuk gestegen. Hierdoor neemt de kans op blessures af.

Overbelasting kan ontstaan doordat er te veel van het lichaam geëist wordt. Het te lang doorlopen met een (op het oog) "kleine" blessure, is een veelvoorkomende oorzaak van grotere blessures.
Een sportmasseur kan dit voorkomen door een herstelbevorderende massage. Een kleine blessure wordt hierdoor geen grote blessure, zoals een spierscheuring.

5. Blessureherstel:

Heb je last van een (opkomende) blessure? Neem dan contact met mij op, zodat wij de mogelijke behandeling ter bevordering van het herstel kunnen bespreken. Hierbij moet je, naast de sportmassage, ook denken aan bijkomende zaken als: advies op het gebied van trainingsopbouw, kleding, schoenen en voeding.

Het spreekt voor zich dat ik niet alle blessures kan oplossen. Na onderzoek kán een doorverwijzing naar de huisarts of een fysiotherapeut het advies zijn.
Het doel van de sportmassage is het voorkomen van een blessure, of er voor te zorgen dat een lichte blessure niet erger wordt.

Kortom, een bezoek aan Marc Bol Massage is voor elke type sporter (amateur of professioneel) meer dan de moeite waard om een blessure te behandelen of te voorkomen.

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan contact met mij op.

Praktische informatie

Marc Bol Massage en Stresscounseling is gevestigd in Stompetoren. Behandelingen worden gegeven in mijn praktijk aan huis.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen we in overleg een tijd afspreken welke voor jou en mij het beste uitkomt. Je kunt je auto vrij parkeren.

Sportmassage Heerhugowaard
Marc Bol Massage voor effectieve sportmassages in Heerhugowaard en omgeving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button