Deelmassage of doelgerichte massage

Deelmassage of doelgerichte massage bij Marc Bol Massage en Stresscounseling. Hieronder worden de verschillende deelmassages of doelgerichte massages uiteengezet. Ontspanningsmassage, Sportmassage, Triggerpointmassage, Wellnessmassage en Ouderen massage zijn massages welke je kunt reserveren als algehele massage maar ook als deelmassage(s). Tijdens een deelmassage of doelgerichte massage wordt er een specifieke klacht behandelt en duurt 30 minuten of langer wanneer nodig. De accenten liggen op de gebieden van het lichaam waar klachten aanwezig zijn en daardoor extra aandacht nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld bij een stijve nek/schouder, hoofdpijn, een pijnlijke rug, benen, kuiten etc.

Wil je meer informatie over welke massage en bijbehorende deelmassage(s) voor jou op dit moment uitkomst kan bieden?

Neem contact met mij op om één of meerdere deelmassage(s) te reserveren.

Lees ervaringen van mijn cliënten.

Voor meer uitleg over een deelmassage, zie hieronder.


 

Overzicht van deelmassages of doelgerichte massages:

 

1. Rugmassage

Rugmassage helpt bij rugklachten welke door zwaar lichamelijk werk, een verkeerde houding of door te weinig beweging zijn ontstaan. Daarnaast helpt een rugmassage om de gespannen rugspieren weer soepel te maken, waardoor de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Zie voor meer informatie de webblog chronische pijnklachten in je onderrug

Wil je een rugmassage reserveren neem dan contact met mij op.

2. Nek- en schoudermassage

Nek- en schoudermassage helpt onder andere bij nekklachten en schouderklachten welke ontstaan zijn door een verkeerde (werk)houding, zittend werk en veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon.

Een nek schouder massage helpt de gespannen nek en schouders weer soepel te maken waardoor de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Zie voor meer informatie de webblog  Pijnklachten in hoofd en nek

Wil je een nek- en schoudermassage reserveren neem dan contact met mij op.

3. Gezicht-, hoofdhuid- en halsmassage

Gezicht-, hoofdhuid en halsmassage helpt bij stress, slapeloosheid, hoofdpijn of migraine. Ook voor spanningen in nek en achterhoofd en voor denkers die druk in het hoofd zijn is deze massage ideaal.

Een gezicht-, hoofdhuid en halsmassage helpt bovengenoemde klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen, waardoor er een ontspannen gevoel voor in de plaats komt.

Wil je een gezicht-, hoofdhuid- en halsmassage reserveren neem dan contact met mij op.

4. Arm- en handmassage

Arm- en handmassage helpt bij RSI-klachten, tennis- of golfarm maar ook bij vermoeide-, verkrampte-, gespannen en koude armen en handen.

Een arm en handmassage helpt bovengenoemde klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen, waardoor je de arm en hand weer beter en soepeler kunt bewegen.

Wil je een arm- en handmassage reserveren neem dan contact met mij op.

5. Buikmassage

Buikmassage helpt bij stressklachten, spanningsklachten, buikklachten, gevoeligheid rondom de navel en darmklachten (indigestie, obstipatie, krampen)

Een buikmassage helpt bovengenoemde klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen, waardoor je je prettiger gaat voelen. Daarnaast zorgt het voor een betere zuurstoftoevoer in je lichaam.

Een buikmassage zorgt er tot slot voor dat de buik soepel en zacht gehouden wordt. Energie, bloed, lymfe en zenuwbanen kunnen goed blijven doorstromen. Hierdoor ga je je beter voelen.

Wil je een buikmassage reserveren neem dan contact met mij op.

6. Beenmassage voorzijde

Bij een beenmassage voorzijde worden de spieren van het bovenbeen, knie, onderbeen en voet gemasseerd.

Beenmassage voorzijde helpt tegen overbelasting en uitstralende pijn naar de knie, voorkant en buitenkant van het bovenbeen. Daarnaast helpt het tegen pijn welke veroorzaakt is door verrekking, verdraaiing en zware belasting.

Een beenmassage voorzijde helpt bovengenoemde klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen, waardoor je je bovenbeen en knie weer beter en soepeler kunt bewegen.

Een voetmassage zorgt ervoor dat de doorbloeding van bepaalde organen en lichaamsdelen op gang gebracht worden. Blokkades kunnen gedeeltelijk of helemaal opgeheven worden. Door het geven van een voetmassage stimuleer je dus een orgaan door het corresponderende reflexpunt op de voet te masseren.

Wil je een beenmassage voorzijde en of voetmassage reserveren neem dan contact met mij op.

7. Beenmassage achterzijde

Bij een beenmassage achterzijde wordende spieren van de bil, achterzijde bovenbeen en de kuit gemasseerd.

Beenmassage achterzijde helpt bij verkorte hamstrings welke kunnen leiden tot vervelende rugpijn. Daarnaast helpt het tegen langdurige belasting van de hamstrings (bijvoorbeeld door hardlopen of een lange wandeling). Ook helpt een beenmassage bij lage rugpijn met uitstraling naar de bil, achterzijde van het been, kuit en voet. Tot slot is een beenmassage ideaal wanneer je kramp in de kuiten hebt.

Een beenmassage achterzijde helpt bovengenoemde klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen, waardoor de achterzijde van je bovenbeen en kuiten weer beter en soepeler kunt bewegen.

Wil je een beenmassage achterzijde reserveren neem dan contact met mij op.

8. Hoe werkt een massage?

Voordat er aan een massage begonnen wordt, is er overleg tussen de masseur en de cliënt die behandeld wordt. Er wordt verteld welke delen van het lichaam gemasseerd gaan worden. Daarna wordt gevraagd of dit akkoord is. Zo wordt er onderling vertrouwen en ontspanning gecreëerd wat het uitgangspunt is van de massage.

Tijdens de massage is er de keus om rustgevende muziek op te zetten.

9. Enkele mogelijke reacties

Dat de klachten (met name na een eerste behandeling) de volgende dag of twee dagen later eerst kunnen toenemen, om vervolgens weer af te nemen. Uiteindelijk verminderen of verdwijnen de klachten helemaal.

Dit betekent dat de massage ervoor gezorgd heeft dat afvalstoffen afgevoerd worden en er weer vers bloed met zuurstof voor in de plaats kan komen. Dit is een teken dat de massage goed geweest is.

Na een volgende behandeling kan deze reactie al veel minder zijn of zelfs wegblijven.

Bedenkt hierbij dat de klacht vaak al een tijd aanwezig was en dat je nu de stap hebt gezet deze klacht te laten behandelen. Er zijn dus veel afvalstoffen aanwezig die door de beenmassage opgeruimd worden, voordat je werkelijk verlichting of verbetering kan gaan ervaren.

Na een massage krijg je altijd een glas water aangereikt om de losgekomen afvalstoffen te doen verwijderen uit je lichaam.

 

Tip: Drink de eerste uren nadat je thuis bent gekomen altijd voldoende water om afvalstoffen verder te helpen verwijderen uit je lichaam.

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een massage

Je voelt je weer fit!

Deelmassage
reserveren

      Deelmassage    maak een keus uit
diverse behandelingen