Ontspanningsmassage, wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Marc Bol Massage en Stresscounseling in Alkmaar en omstreken.

Ontspanningsmassage is een massage om je spieren en spiergroepen (preventief) te stimuleren, te activeren, te doorbloeden en vooral om afvalstoffen af te voeren. En tevens om je gezondheid te bevorderen en lichaam en geest te ontspannen.

Neem contact met mij op of mail mij info@marc-bol-massage.nl  om een Ontspanningsmassage te reserveren.

Lees ervaringen van mijn cliënten.

Voor meer uitleg over Ontspanningsmassage, zie hieronder.

 1. Wat is een ontspanningsmassage?
 2. Een ontspanningsmassage is bedoeld om:
 3. Wanneer een ontspanningsmassage?
 4. Hoe werkt een ontspanningsmassage?
 5. Wat zijn de effecten van een ontspanningsmassage?
 6. Een eventuele reactie van een ontspanningsmassage kan zijn:

 

1. Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage (regio Alkmaar) reduceert spanning en stress en geeft energie.

Kortom voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken in deze toch wel hectische tijd.

 

2. Een ontspanningsmassage is bedoeld om:

 • De gezondheid te bevorderen en lichaam en geest te laten ontspannen.
 • Spieren en spiergroepen te stimuleren, te activeren, te doorbloeden en te ontspannen.
 • Insluipende problematiek en veranderingen in het spierweefsel te bestrijden.

Een ontspanningsmassage helpt iemand bovendien van zijn vermoeidheid af en werkt ontgiftend. Men voelt zich hierdoor prettiger en men herstelt sneller van vermoeidheid of spierpijn.

 

3. Wanneer een ontspanningsmassage?

       Bij pijnlijke klachten:

 

4. Hoe werkt een ontspanningsmassage?

Tijdens elke ontspanningsmassage is er overleg tussen de masseur en de cliënt die behandeld wordt. Zo wordt er onderling vertrouwen en ontspanning gecreëerd. Daarnaast wordt er besproken wat het uitgangspunt is van de massage.

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij het ontspannen van lichaam en geest vooropstaat. Het is een uitgebreide professionele lichaamsmassage van het gehele lichaam, of delen van het lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige effleurages (strijkingen), knedingen en fricties welke langzaam, ritmisch, continue en soepel worden uitgevoerd.

Na een behandeling voel je je meer ontspannen, is de bloedsomloop verbeterd en worden afvalstoffen afgevoerd. Gevoelens van spanning en onrust zullen zijn verlicht en er zal een beter bewustzijn van het lichaam worden ervaren.

Spanningen, pijnpunten en blokkades worden hierbij zoveel mogelijk opgeheven.

 

5. Wat zijn de effecten van een ontspanningsmassage?

 • Vermindering van spierspanning / het soepel houden van spieren
 • Stimulering van het zenuwstelsel
 • Stimulering van de doorbloeding van spierweefsel, waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Vers bloed met zuurstof komt daarvoor in de plaats
 • Vermindering van stress
 • Vermindering van slapeloosheid
 • Ontspanning van lichaam en geest

Een ontspanningsmassage brengt je terug naar jezelf!

 

6. Een eventuele reactie van een ontspanningsmassage kan zijn:

Dat de klachten (met name na een eerste behandeling) de volgende dag of twee dagen later eerst kunnen toenemen om vervolgens weer af te nemen. Uiteindelijk worden de klachten minder of verdwijnen volledig.

Dit betekent dat de massage ervoor gezorgd heeft dat afvalstoffen afgevoerd worden en er weer vers bloed met zuurstof voor in de plaats kan komen. Dit is een teken dat de massage goed geweest is.

Na een volgende behandeling kan deze reactie al een stuk minder zijn of helemaal niet optreden.

Bedenk hierbij dat de klacht vaak al een tijd aanwezig was en dat je nu de stap hebt gezet om deze klacht te laten behandelen. Er zijn dus veel afvalstoffen aanwezig die door de massages opgeruimd moeten worden, voordat je werkelijk verlichting of verbetering ervaart.

Na een massage krijg je altijd een glas water aangereikt om de losgekomen afvalstoffen te doen verwijderen uit je lichaam.

 

Tip: Drink de eerste uren nadat je thuis bent gekomen voldoende water om afvalstoffen verder te helpen verwijderen uit je lichaam.

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een massage.

Je voelt je weer fit!

Laat mij je terugbellen om een ontspanningsmassage te reserveren

Ontspannings-
massage reserveren

Om spieren en spiergroepen

te stimuleren en te ontspannen

Ervaringen van mijn cliënten

Bij Marc terecht gekomen ivm aanhoudende pijn en klachten in de rug, Mark heeft het onderzocht en we zijn in gesprek met elkaar gegaan. hij heeft mij in een 4 a 5 behandelingen verlost van mijn klachten, ik kom nu geregeld langs voor een massage om het allemaal soepel te houden, kortom ben zeer tevreden en blij met Marc

Ed Barhorst

Vanochtend heb ik een eerste behandeling ontvangen van Marc. Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf. Een fijne behandeling ondanks de pijnplekken....Volgende week ga ik weer, dus een aanrader en hiermee is Stompetoren weer een goede masseur rijker.

Jenny Ketelaar

Marc, na zes behandelingen aan mijn rug en benen voel ik al een hele verbetering optreden. Wat ik zo fijn vind Marc dat je alles zo goed uitlegt wat je doet en precies de pijnplekken weet te vinden. Bedankt.

Riet

Ik ben vier weken geleden voor het eerst bij Marc Bol binnen gelopen. Met flinke rug klachten. Na eerst een keer per week knapte ik al op maar besloot om toch maar twee keer per week bij Marc binnen te stappen. En we zijn ruim 3,5 weken op weg en ik voel me weer top-fit. Marc bedankt ik ben zeer tevreden.

A.L. Papaioannou

Ik kwam bij Marc terecht via mijn werkgever. Mijn teamcoach heeft mij in contact gebracht met Marc i.v.m. mijn rugklachten. Na 2 behandelingen waren mijn rugklachten weg. Maar vervolgens kreeg ik last van mijn nek. Ook hier heb ik geen last meer van. Mijn ervaring bij Marc is mij erg goed bevallen ECHT een aanrader.

Joost

"Via mijn werk bij Niko ben ik bij Marc terecht gekomen met nekklachten. Na drie behandelingen waren deze verdwenen en heb ik de behandelingen aangehouden voor mijn rug. Omdat in de 30 jaar dat ik in de zorg werk regelmatig lichamelijke klachten ervaar heb ik besloten de behandelingen door Marc aan te houden en pakken we elke keer een ander deel aan. Erg blij met deze behandelingen. En zeker aan te raden voor iedereen."

Isabella Meijer

"Via mijn werk mogen wij gebruik maken van de (ontspannings)massage van Marc Bol. Ook ik doe dit inmiddels zo’n  2 jaar naar volle tevredenheid. Marc luistert waar de klachten en/of problemen zijn en gaat aan de gang. Ook geeft hij advies en oefeningen om de klachten te verminderen. Na verloop van tijd heeft het bij mij de klachten echt doen verminderen. Ik kan een ieder aanraden om hier gebruik van te maken!"

Medewerker Stichting NiKo

"Marc heeft mij behandeld voor mijn rugklachten. Door de zorgvuldige massages van de rug en benen, zijn de klachten een stuk minder geworden. Ik had dit nooit verwacht, aangezien ik bij verschillende klinieken onder behandeling ben geweest. Marc luistert goed naar je klachten en straalt veel rust uit. Hij reageert ook snel op de mail of sms. Ik zou Marc bij iedereen willen aanraden!"

Debbie Klaver

"Door de voetreflexmassage van Marc heb ik me beter leren ontspannen. Omdat ik het verschil leerde tussen spanning en ontspanning, word ik me steeds sneller bewust wanneer er spanning optreedt. Ik kan deze massage iedereen aanraden die te kampen heeft met stress en stress-gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid."

Sabine

"Iedere keer als ik bij Marc ben geweest, merk ik dat ik een stuk minder last heb van mij rug., soms zelfs direct na de behandeling al. Marc overlegt goed met de client om te zien waar de client het meeste baat bij heeft. Daarnaast werkt Marc zorgvuldig en professioneel."

Robbert van Harskamp

"Het is heel fijn om eerst even in gesprek te gaan met jou. Waar zitten de knelpunten maar nog belangrijker, waar komen deze vandaan? Je krijgt hierdoor meer inzicht en je hebt een goed beeld. Een verhelderd gesprek gevolgd door een passende massage! Dank hiervoor!"

Marga

Massage reserveren?