Heb je acute of chronische kramp in de kuitspieren?

Heb je acute of chronische kramp in de kuitspieren? Marc Bol Massage en Stresscounseling helpt je er graag van af. Neem gerust contact met mij op!

Tijdens een Triggerpointmassage zul je blij verrast zijn wanneer de 2 koppige kuitspier (de M. Gastrocnemius), de Scholspier (M. Soleus) de lange teenstrekker Extensor Digitorum) en de lange grote teenstrekker (Extensor Hallucis Longus). effectief worden behandeld. De kramp en pijn in de kuitspieren nemen hierdoor af en de kuiten worden weer soepel.

De oorzaak van acute of chronische kramp in de kuitspieren:

is vaak een te zware fysieke belasting van de spieren of een te snelle afkoeling, bijvoorbeeld tijdens of na het hardlopen, fietsen, wandelen en of sporten. Maar kramp in de kuit kan ook in de nacht spontaan opzetten. Wanneer je spierkramp krijgt ervaar je een hevig samentrekken van het desbetreffende spierweefsel dat de hevige pijn oproept. Het verkrampte weefsel op dat moment te laten ontspannen is lastig en de spier voelt hard aan.

Triggerpoints als oorzaak van acute of chronische kramp in de kuitspieren

Triggerpoints zijn vaak de oorzaak van de acute of chronische spierkramp in de kuitspieren. Door lokale spierknopen ontstaan er ophopingen van afvalstoffen en verzuring in de kuitspier met het risico op acute of chronische kramp. Het behandelen van deze triggerpoints kan helpen van deze kramp af te komen en de spieren worden weer soepel.

De spieren die behandeld worden tijdens de massage zijn:
  • De tweekoppige kuitspier (Gastrocnemius)

De kuitspier hecht zich aan het onderste eind van het dijbeen, net boven de achterkant van de knie. Halverwege de achterkant van het onderbeen komt de spier samen met de achillespees, die de kuitspier met het hielbeen verbindt.

De kuitspier het heeft vermogen om het hele lichaam te kunnen optillen. Deze spier wordt gebruikt bij het lopen, springen, traplopen en klimmen.

Dat er in de kuitspier triggerpoints zitten is in eerste instantie voelbaar onder de voeten.

Triggerpoints in de kuitspieren geven de volgende symptomen: nachtelijke kuitkrampen of kuitkrampen tijdens het wandelen en hardlopen, kramp in de kuit, maar vooral wordt de pijn uit gestraald richting de achterkant van het bovenbeen, de knie en de enkel

  • De scholspier (Soleus)

De scholspier is een grote brede spier die de hele achterkant van het onderbeen bedekt. Zijn onderste helft ligt meteen onder de huid, de bovenste helft ligt onder de kuitspier.

De Scholspier heeft als belangrijkste functie het buigen van de enkel. Dit betekent dat wanneer je je voet omlaag duwt dat deze spier dan aan het werk is.

Deze spieren zijn vooral actief bij het fietsen, hardlopen, wandelen en klimmen.

Triggerpoints in de scholspier geven de volgende symptomen. Pijn en kramp in de kuit, pijn in de hiel, achterkant van de enkel. pijn in de onderrug rond het SI gewricht, en spierkrampen in de lage rug,

  • De lange teenstrekker (Extensor Digitorum Longus) en  de lange grote teenstrekker (Extensor Hallucis Longus)

De strekker van de grote teen ligt aan de voorkant van het onderbeen tussen de lange strekker van de tenen en de voorste scheenbeenspier.

Deze spier zorgt voor het strekken van de gewrichten van de grote teen,  het buigen van de enkel, de voorkant van de voet omhoog te brengen en het naar binnen draaien van de voetzool.

De lange teenstrekker ligt aan de voorkant van het onderbeen tussen de lange strekker van de grote teen en de scheenbeenspier.

Deze spier zorgt ervoor dat de voorkant van de voet omhoog gebracht kan worden. Verder voor het strekken van de 4 vier kleinste tenen, het buigen van de enkel en het naar buitendraaien van de voetzool. Deze spier draagt ook bij aan het behouden van het evenwicht.

Triggerpoints in de strekkers van de tenen kunnen nachtelijke kramp in de kuit of spierkramp doen ontstaan tijdens wandelen of hardlopen. De kramp kan ook in de grote teen en onder de voet (voetzool) gevoeld worden.

Met Triggerpointmassage pak ik de aanwezige triggerpoints in bovengenomde spieren aan. Om vervolgens met stimulerende verwarmende effleurages de bloedsomloop goed op gang te brengen waardoor de losgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Met als doel dat vers bloed met verse zuurstof en voedingstoffen dit gebied weer kunnen bereiken waardoor deze spier(en) weer normaal gaan functioneren en de klacht(en) sterk kunnen afnemen of verdwijnen.

Heb je acute of chronische pijnklachten in je kuitspieren.....

Heb je acute of chronische pijnklachten in je in de kuitspier(en) en wil je vermindering van deze klachten of van deze klachten af? Neem dan contact met mij op voor een doelgerichte en effectieve behandeling.

Ik heb inmiddels goede resultaten bereikt met de behandeling van acute en chronische pijnklachten in de kuitspieren.

Een regelmatige preventieve massage kan acute of chronische pijnklachten in de kuitspieren voorkomen, omdat een massage zorgt voor een betere doorbloeding. Daarnaast zorgt het voor een betere toevoer van zuurstof, waardoor afvalstoffen sneller zullen worden afgevoerd.

Marc Bol is dé specialist in Stompetoren op gebied van Ontspanningsmassage, SportmassagesTriggerpointmassage en Wellnessmassage. Wil je weten welk soort massage voor jou goed kan zijn of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op, zodat we jouw situatie samen kunnen bespreken.

Praktische informatie

Marc Bol Massage en Stresscounseling is gevestigd in Stompetoren. Behandelingen worden gegeven in mijn praktijk aan huis.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen we in overleg een tijd afspreken welke voor jou en mij het beste uitkomt. Je kunt je auto vrij parkeren.

Geef een reactie

Call Now Button