Stresscounseling, wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Marc Bol Massage en Stresscounseling in Alkmaar en omstreken!

Stresscounceling is ervoor wanneer je bewust wilt worden van de stress-gerelateerde situatie of burn-out waarin je je bevindt, of dreigt te raken. En wanneer je een keuze wilt maken die nodig is om een nieuwe, maar vooral positieve wending aan je leven te geven.

Neem contact met mij op of mail mij info@marc-bol-massage.nl om Stresscounseling te reserveren

Voor meer uitleg over stresscounseling, zie hieronder.

 1. Een definitie van stress?
 2. Wat is een burn-out?
 3. Wat kan je verwachten van stresscounseling?
 4. Wanneer stresscounseling?
 5. Het effect van stresscounseling?
 6. Stresscounseling inzetten in de volgende situaties
 7. Signalen bij stress en een burn-out zijn onder andere

 

1. Een definitie van stress?

Stress is een ernstige verstoring van het evenwicht tussen de eisen die door een bepaalde situatie worden gesteld en de capaciteiten die aanwezig zijn om de situatie het hoofd te bieden.

 

2. Wat is een burn-out?

Een burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn. Geen energie of motivatie kunnen vinden voor de bezigheden op het werk, thuis en privé vallen hier ook onder.

 

3. Wat kan je verwachten van Stresscounseling?

De stresscounselor die stresscounseling geeft brengt samen met de cliënt de oorzaken van de stress- / burn-out klachten in kaart en wat deze veroorzaken in het leven van de cliënt. Vervolgens wordt de focus gelegd hoe er met deze veroorzakers van stress omgegaan kan worden en hoe er naar gekeken kan worden. De cliënt komt tot inzicht, hervindt weer geestelijke en lichamelijke veerkracht en wordt vitaler om energieker en krachtiger verder te kunnen.

 

4. Wanneer Stresscounseling?

Een stresscounselor kan de cliënt helpen bij preventieve stress of wanneer de stress nog niet heel hoog is opgelopen.

Een stresscounselor helpt ook bij hevige stress of burn-out of wanneer je merkt dat je steeds weer in dezelfde valkuil stapt. In deze situatie kijkt de stresscounselor naast de veroorzakers van stress ook naar de dieperliggende aspecten en achtergronden van de cliënt. Denk hierbij aan gevoelens, gedachten en overtuigingen.

 

5. Het effect van Stresscounseling

De stresscounselor werkt tijdens de Stresscounseling samen met de cliënt aan nieuwe competenties, praktische oplossingen, nieuw gedrag en inzichten.

Daarnaast leert de stresscounselor de cliënt beter met de stress of met de burn-out om te gaan, door onder andere het toepassen van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en het stellen van prioriteiten.

De cliënt wordt zich bewust van de stress-gerelateerde situatie of burn-out waarin hij/zij zich bevindt en maakt vervolgens keuzes die nodig zijn om een nieuwe, maar vooral positieve wending te geven aan zijn/haar toekomstige leven. Een leven waarbij je achteraf denkt; “hoe is het toch mogelijk dat ik zo’n hevige stress heb gehad of altijd in die valkuil ben gestapt”.

 

“Maar vooral stoppen met wie jij vindt dat je moet zijn en beginnen met zijn zoals je bent.”

 

6. Stresscounseling inzetten in de volgende situaties

Je ging te lang door, wilde en moest teveel, er werd teveel van je gevraagd en je bent vaak over de eigen grenzen heen gegaan. Grenzen die je niet goed herkende of seinen waarvan je niet zag dat ze op rood stonden.

Het is vaak de harde werker op het werk en thuis die te maken heeft met stress en burn-out.

 

7. Signalen bij stress en een burn-out zijn onder andere

 • futloosheid
 • oververmoeidheid
 • slecht slapen en piekeren
 • last van oorsuizen
 • onverschilligheid en onzekerheid
 • overgevoeligheid en snel geïrriteerd zijn
 • een verminderde lichamelijke conditie
 • negatief denken over je zelf en de situatie waarin je verkeerd

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf stresscounseling

Je voelt je weer happy!

Stress
counseling
reserveren

Tot inzicht komen waarom je stress ervaart en steeds in dezelfde valkuil stapt

fotolia_92010751

 

Ervaringen van mijn cliënten

Bij Marc terecht gekomen ivm aanhoudende pijn en klachten in de rug, Mark heeft het onderzocht en we zijn in gesprek met elkaar gegaan. hij heeft mij in een 4 a 5 behandelingen verlost van mijn klachten, ik kom nu geregeld langs voor een massage om het allemaal soepel te houden, kortom ben zeer tevreden en blij met Marc

Ed Barhorst

Vanochtend heb ik een eerste behandeling ontvangen van Marc. Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf. Een fijne behandeling ondanks de pijnplekken....Volgende week ga ik weer, dus een aanrader en hiermee is Stompetoren weer een goede masseur rijker.

Jenny Ketelaar

Marc, na zes behandelingen aan mijn rug en benen voel ik al een hele verbetering optreden. Wat ik zo fijn vind Marc dat je alles zo goed uitlegt wat je doet en precies de pijnplekken weet te vinden. Bedankt.

Riet

Ik ben vier weken geleden voor het eerst bij Marc Bol binnen gelopen. Met flinke rug klachten. Na eerst een keer per week knapte ik al op maar besloot om toch maar twee keer per week bij Marc binnen te stappen. En we zijn ruim 3,5 weken op weg en ik voel me weer top-fit. Marc bedankt ik ben zeer tevreden.

A.L. Papaioannou

Ik kwam bij Marc terecht via mijn werkgever. Mijn teamcoach heeft mij in contact gebracht met Marc i.v.m. mijn rugklachten. Na 2 behandelingen waren mijn rugklachten weg. Maar vervolgens kreeg ik last van mijn nek. Ook hier heb ik geen last meer van. Mijn ervaring bij Marc is mij erg goed bevallen ECHT een aanrader.

Joost

"Via mijn werk bij Niko ben ik bij Marc terecht gekomen met nekklachten. Na drie behandelingen waren deze verdwenen en heb ik de behandelingen aangehouden voor mijn rug. Omdat in de 30 jaar dat ik in de zorg werk regelmatig lichamelijke klachten ervaar heb ik besloten de behandelingen door Marc aan te houden en pakken we elke keer een ander deel aan. Erg blij met deze behandelingen. En zeker aan te raden voor iedereen."

Isabella Meijer

"Via mijn werk mogen wij gebruik maken van de (ontspannings)massage van Marc Bol. Ook ik doe dit inmiddels zo’n  2 jaar naar volle tevredenheid. Marc luistert waar de klachten en/of problemen zijn en gaat aan de gang. Ook geeft hij advies en oefeningen om de klachten te verminderen. Na verloop van tijd heeft het bij mij de klachten echt doen verminderen. Ik kan een ieder aanraden om hier gebruik van te maken!"

Medewerker Stichting NiKo

"Marc heeft mij behandeld voor mijn rugklachten. Door de zorgvuldige massages van de rug en benen, zijn de klachten een stuk minder geworden. Ik had dit nooit verwacht, aangezien ik bij verschillende klinieken onder behandeling ben geweest. Marc luistert goed naar je klachten en straalt veel rust uit. Hij reageert ook snel op de mail of sms. Ik zou Marc bij iedereen willen aanraden!"

Debbie Klaver

"Door de voetreflexmassage van Marc heb ik me beter leren ontspannen. Omdat ik het verschil leerde tussen spanning en ontspanning, word ik me steeds sneller bewust wanneer er spanning optreedt. Ik kan deze massage iedereen aanraden die te kampen heeft met stress en stress-gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid."

Sabine

"Iedere keer als ik bij Marc ben geweest, merk ik dat ik een stuk minder last heb van mij rug., soms zelfs direct na de behandeling al. Marc overlegt goed met de client om te zien waar de client het meeste baat bij heeft. Daarnaast werkt Marc zorgvuldig en professioneel."

Robbert van Harskamp

"Het is heel fijn om eerst even in gesprek te gaan met jou. Waar zitten de knelpunten maar nog belangrijker, waar komen deze vandaan? Je krijgt hierdoor meer inzicht en je hebt een goed beeld. Een verhelderd gesprek gevolgd door een passende massage! Dank hiervoor!"

Marga

Stresscounseling reserveren?