Triggerpointmassage, Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Marc Bol Massage en Stresscounseling in Alkmaar en omstreken

Triggerpointmassage is een geschikte massage wanneer je af wilt van acute en chronische pijnklachten. Terwijl je eigenlijk ontspannen achter de computer zou willen zitten of graag zou willen hardlopen etc.. Kortom je wilt van acute en chronische pijnklachten af en het denken hierover.

Neem contact met mij op of mail mij info@marc-bol-massage.nl om een Triggerpointmassage te reserveren.

Lees ervaringen van mijn cliënten.

Voor meer uitleg over Triggerpointmassage, zie hieronder.

 1. Omschrijving van een triggerpoint?
 2. Wat is een triggerpointmassage?
 3. Waarom een triggerpointmassage?
 4. Hoe werkt een triggerpointmassage en wat is het effect?
 5. Voordelen van een triggerpointmassage:
 6. Een triggerpointmassage helpt o.a. in de volgende situaties:

 

1. Omschrijving van een Triggerpoint.

Een triggerpoint (regio Alkmaar) is een lokale permanente spierknoop of verkramping in een spier, waar als gevolg van een slechte doorbloeding en toevoer van zuurstof, met name in de haarvaten, een overgevoelige plek ontstaat. Dit zijn afvalstoffen die niet meer weg kunnen. In de praktijk ontstaat dit vaak door overbelasting of door ongunstig gebruik van de spieren. In actieve staat veroorzaken triggerpoints chronische pijn, stijfheid, tintelingen of gevoelloosheid. De pijn die je voelt kan lokaal zijn of uitstralen naar andere delen van het lichaam (ofwel afgeleide pijn).

Triggerpoints veroorzaken onder andere pijn in de nek, schouder, bovenrug, elleboog, rug, heup, onderbeen, enkel, voet en algehele spierspanning en chronische pijn.

2. Wat is een Triggerpointmassage?

Met behulp van een triggerpointmassage worden de spierknopen (ofwel lokale verkramping) in de spieren beter doorbloed en voorzien van zuurstof. Waardoor de opgehoopte afvalstoffen in de spieren en de haarvaten afgevoerd waardoor de spieren sneller herstellen na inspanning.

3. Waarom een Triggerpointmassage?

Spieren die in goede conditie zijn, dus zonder triggerpoint, zijn flexibel, krachtig en hebben een goede coördinatie. Voor technische sporters, zoals tennissers en golfers, betekent dit dat zij de gebruikte technieken goed kunnen uitvoeren. Voor snelheidssporters, zoals hardlopers en schaatsers, betekent dit pure tijdswinst.

Deze verbeteringen gelden natuurlijk ook voor de dagelijkse activiteiten zoals (trap)lopen, fietsen en beweging in het algemeen. Een triggerpointmassage bevordert de ontspanning en de doorbloeding van spiervezels  van het triggerpoint.

4. Hoe werkt een Triggerpointmassage en wat is het effect?

Voordat ik de triggerpointmassage begin, bespreek ik met jou waar de pijn zit, en wanneer deze zich voordoet. Op deze manier kan ik de juiste spieren met daarin de spierknopen behandelen.

Tijdens een triggerpointmassage geef ik een een aantal diepe strijkingen over de spier(en) met daarin de triggerpoint(s) wat soms niet prettig aanvoelt. De massage zorgt voor het afvloeien van het bloed en lymfevocht uit het behandelde spier met triggerpoint(s) en de onderliggende fasciae (dun vlies dat de spier(en) omvat). Juist in het lymfevocht bevinden zich de afvalstoffen die hiermee afgevoerd worden. De spieren worden vervolgens voorzien van vers bloed, zuurstof en voeding en trekt pijn, stijfheid en verkramping uit de triggerpoint.

Na afloop van de massage zullen de behandelde spieren beter en losser voelen.

Wanneer een triggerpointmassage gevoelig is, dan geeft dit aan dat dit het triggerpoint is dat behandeld moet worden. Uiteraard houd ik overleg met jou in de gaten of de massage niet té intens wordt. Daarom wissel ik de diepe strijkingen vaak af met verwarmende effleurages. Zodat de afvalstoffen makkelijker los kunnen komen.

5. Voordelen van een Triggerpointmassage:

Spieren, banden en pezen ontspannen, waardoor spieren en gewrichten soepeler bewegen
Spieren krijgen meer lengte, waardoor de houding verbetert en het lichaam meer in balans blijft
De bloedcirculatie neemt toe, waardoor de spieren efficiënter werken
Afvalstoffen worden door het lichaam beter afgevoerd, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt
Een Triggerpointmassage zorgt voor blessurepreventie (je raakt minder snel geblesseerd)

6. Een Triggerpointmassage wordt o.a. ingezet bij (pijn) klachten van de:

 • nek bij draaien naar links of rechts, nek bij zijwaards buigen, hoofdpijn, beperkt bewegingsbereik van de kaak etc. Zie ook mijn webblog  over pijnklachten in hoofd en nek
 • bovenrug, schouder, arm, slapen op de zij, frozen Shoulder etc.
 • van de elleboog, onderarm en hand, artritus, stijfheid gevoeligheid of zwakte in de vinger(s) etc.
 • borst, buik, zij, plat op de rug liggen, opstaan uit een stoel etc.
 • in het midden van de rug, onderrug, bilspieren, staartbeen, heiligbeen, heup, staan, op de zij liggen, lopen etc. Zie ook mijn webblog over acute of chronische onder(rug)pijn
 • van de heup, bovenbeen en knie, zitten, staan, wandelen, op de zij liggen etc.
 • van het onderbeen, enkel en de voet, verzwikte enkel, kuitkramp etc. zie ook de info hierover op mijn blog acute of chronische pijnklachten in de kuitspieren
 • bij algehele spierspanning en chronische pijn

 

Tip: Drink de eerste uren nadat je thuis bent gekomen voldoende water om afvalstoffen verder te helpen verwijderen uit je lichaam.

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een massage

Je voelt je weer fit!

Triggerpoint-
massage
reserveren

Om van chronische pijn af te komen

Ervaringen van mijn cliënten

Bij Marc terecht gekomen ivm aanhoudende pijn en klachten in de rug, Mark heeft het onderzocht en we zijn in gesprek met elkaar gegaan. hij heeft mij in een 4 a 5 behandelingen verlost van mijn klachten, ik kom nu geregeld langs voor een massage om het allemaal soepel te houden, kortom ben zeer tevreden en blij met Marc

Ed Barhorst

Vanochtend heb ik een eerste behandeling ontvangen van Marc. Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf. Een fijne behandeling ondanks de pijnplekken....Volgende week ga ik weer, dus een aanrader en hiermee is Stompetoren weer een goede masseur rijker.

Jenny Ketelaar

Marc, na zes behandelingen aan mijn rug en benen voel ik al een hele verbetering optreden. Wat ik zo fijn vind Marc dat je alles zo goed uitlegt wat je doet en precies de pijnplekken weet te vinden. Bedankt.

Riet

Ik ben vier weken geleden voor het eerst bij Marc Bol binnen gelopen. Met flinke rug klachten. Na eerst een keer per week knapte ik al op maar besloot om toch maar twee keer per week bij Marc binnen te stappen. En we zijn ruim 3,5 weken op weg en ik voel me weer top-fit. Marc bedankt ik ben zeer tevreden.

A.L. Papaioannou

Ik kwam bij Marc terecht via mijn werkgever. Mijn teamcoach heeft mij in contact gebracht met Marc i.v.m. mijn rugklachten. Na 2 behandelingen waren mijn rugklachten weg. Maar vervolgens kreeg ik last van mijn nek. Ook hier heb ik geen last meer van. Mijn ervaring bij Marc is mij erg goed bevallen ECHT een aanrader.

Joost

"Via mijn werk bij Niko ben ik bij Marc terecht gekomen met nekklachten. Na drie behandelingen waren deze verdwenen en heb ik de behandelingen aangehouden voor mijn rug. Omdat in de 30 jaar dat ik in de zorg werk regelmatig lichamelijke klachten ervaar heb ik besloten de behandelingen door Marc aan te houden en pakken we elke keer een ander deel aan. Erg blij met deze behandelingen. En zeker aan te raden voor iedereen."

Isabella Meijer

"Via mijn werk mogen wij gebruik maken van de (ontspannings)massage van Marc Bol. Ook ik doe dit inmiddels zo’n  2 jaar naar volle tevredenheid. Marc luistert waar de klachten en/of problemen zijn en gaat aan de gang. Ook geeft hij advies en oefeningen om de klachten te verminderen. Na verloop van tijd heeft het bij mij de klachten echt doen verminderen. Ik kan een ieder aanraden om hier gebruik van te maken!"

Medewerker Stichting NiKo

"Marc heeft mij behandeld voor mijn rugklachten. Door de zorgvuldige massages van de rug en benen, zijn de klachten een stuk minder geworden. Ik had dit nooit verwacht, aangezien ik bij verschillende klinieken onder behandeling ben geweest. Marc luistert goed naar je klachten en straalt veel rust uit. Hij reageert ook snel op de mail of sms. Ik zou Marc bij iedereen willen aanraden!"

Debbie Klaver

"Door de voetreflexmassage van Marc heb ik me beter leren ontspannen. Omdat ik het verschil leerde tussen spanning en ontspanning, word ik me steeds sneller bewust wanneer er spanning optreedt. Ik kan deze massage iedereen aanraden die te kampen heeft met stress en stress-gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid."

Sabine

"Iedere keer als ik bij Marc ben geweest, merk ik dat ik een stuk minder last heb van mij rug., soms zelfs direct na de behandeling al. Marc overlegt goed met de client om te zien waar de client het meeste baat bij heeft. Daarnaast werkt Marc zorgvuldig en professioneel."

Robbert van Harskamp

"Het is heel fijn om eerst even in gesprek te gaan met jou. Waar zitten de knelpunten maar nog belangrijker, waar komen deze vandaan? Je krijgt hierdoor meer inzicht en je hebt een goed beeld. Een verhelderd gesprek gevolgd door een passende massage! Dank hiervoor!"

Marga

Triggerpointmassage reserveren?