Wellnessmassage, wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Marc Bol Massage en Stresscounseling in Alkmaar en omstreken!

Wellnessmassage is er speciaal voor wanneer je last hebt van geestelijke of lichamelijke vermoeidheid en/of stress. Kortom als je toe bent aan rust en ontspanning van lichaam en geest.

Neem contact met mij op of mail mij info@marc-bol-massage.nl om een Wellnessmassage te reserveren.

Lees ervaringen van mijn cliënten.

Voor meer uitleg over Wellnessmassage, zie hieronder.

 1. Wat is een wellnessmassage?
 2. Wanneer helpt een wellnessmassage?
 3. Hoe werkt een wellnessmassage?
 4. Wat zijn de effecten van een wellnessmassage?
 5. Een eventuele reactie van wellnessmassage kan zijn:

 

1. Wat is een Wellnessmassage?

Een Wellnessmassage (regio Alkmaar) is geschikt voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken in deze toch wel hectische tijd.

Een Wellnessmassage is met name gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige massage om je algemene welzijn te stimuleren.

2. Wanneer helpt een Wellnessmassage?

In grote lijnen wanneer je last hebt van spierklachten, geestelijke en of lichamelijke vermoeidheid en of stress.

Een Wellnessmassage kan een goede uitwerking hebben bij spanning of stress gerelateerde gezondheidsklachten, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Prikkelbaarheid
 • stress
 • Slecht kunnen slapen
 • Emotionele disbalans
 • Hoofdpijn / migraine
 • Pijn en chronische pijn
 • Bij hoog gevoeligheid
 • Spanning in nek, schouders, hoofd
 • Stijve en pijnlijke spieren
 • Alle soorten rugpijn
 • Concentratie problemen, vermoeide ogen
 • Teveel piekeren
 • Hyperventileren
 • Hoge, oppervlakkige ademhaling
 • Hoge bloedruk

En juist wanneer je het eigenlijk veel te druk hebt!

Een wellnessmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Je hoeft natuurlijk niet per se iets te mankeren om naar een wellnessmasseur te gaan. Enkel aandacht voor jezelf is ook een goede reden. Een wellnessmassage is een aanrader om jezelf een beetje rust te gunnen.

3. Hoe werkt een Wellnessmassage?

Tijdens elke wellnessmassage is er overleg tussen de masseur en de cliënt die behandeld wordt. Zo wordt er ontspanning en onderling vertrouwen gecreëerd, wat het uitgangspunt is van de massage.

Een wellnessmassage is een massage waarbij het ontspannen van lichaam en geest voorop staat. Het is een uitgebreide professionele lichaamsmassage van het gehele lichaam of delen van het lichaam. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige effleurages (strijkingen) en/of knedingen, welke langzaam, ritmisch, continue en soepel worden uitgevoerd.

Na een behandeling voel je je meer ontspannen, is de bloedsomloop verbeterd en worden afvalstoffen afgevoerd. Gevoelens van spanning en onrust zullen zijn verlicht en er zal een beter bewustzijn van het lichaam worden ervaren. Spanningen, pijnpunten en blokkades worden hierbij zoveel mogelijk opgeheven.

4. Wat zijn de effecten van een Wellnessmassage?

 • Ontspanning van lichaam en geest
 • Bevordering van de gezondheid
 • Maakt het hoofd leeg
 • Vermindering van stress
 • Vermindering van spierspanning / het soepel houden van spieren
 • Stimulering van het zenuwstelsel
 • Stimulering van de doorbloeding van het spierweefsel, waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd zodat vers bloed met zuurstof daarvoor in de plaats komen
 • Het versterken van het zelf-genezend vermogen van het lichaam
 • Verhoging van de weerstand
 • Vermindering van slapeloosheid
 • Balans tussen lichaam en geest

Een wellnessmassage brengt je terug naar jezelf (lichaam en geest)

5. Een eventuele reactie van Wellnessmassage kan zijn:

Dat de klachten (met name na een eerste behandeling) de volgende dag en eventueel de dag daarna kunnen toenemen, om vervolgens weer af te nemen. Uiteindelijk verminderen of verdwijnen de klachten helemaal.

Dit betekent dat de massage ervoor gezorgd heeft dat afvalstoffen afgevoerd worden en er weer vers bloed met zuurstof voor in de plaats kan komen. Dit is een teken dat de massage goed geweest is.

Na een volgende behandeling kan deze reactie al veel minder zijn of zelfs wegblijven.

Bedenkt hierbij dat de klacht vaak al een tijd aanwezig was en dat je nu de stap hebt gezet deze klacht te laten behandelen. Er zijn dus veel afvalstoffen aanwezig die door de massages opgeruimd worden, voordat je werkelijk verlichting of verbetering kan gaan ervaren.

Na een massage krijg je altijd een glas water aangereikt om de losgekomen afvalstoffen te doen verwijderen uit je lichaam.

 

Tip: Drink de eerste uren nadat je thuis bent gekomen voldoende water om afvalstoffen verder te helpen verwijderen uit je lichaam.

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een massage

Je voelt je weer fit!

Wellness-
massage
reserveren

Voor iedereen die weer rust en ontspanning van lichaam en geest wenst te ervaren

Ervaringen van mijn cliënten

Bij Marc terecht gekomen ivm aanhoudende pijn en klachten in de rug, Mark heeft het onderzocht en we zijn in gesprek met elkaar gegaan. hij heeft mij in een 4 a 5 behandelingen verlost van mijn klachten, ik kom nu geregeld langs voor een massage om het allemaal soepel te houden, kortom ben zeer tevreden en blij met Marc

Ed Barhorst

Vanochtend heb ik een eerste behandeling ontvangen van Marc. Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf. Een fijne behandeling ondanks de pijnplekken....Volgende week ga ik weer, dus een aanrader en hiermee is Stompetoren weer een goede masseur rijker.

Jenny Ketelaar

Marc, na zes behandelingen aan mijn rug en benen voel ik al een hele verbetering optreden. Wat ik zo fijn vind Marc dat je alles zo goed uitlegt wat je doet en precies de pijnplekken weet te vinden. Bedankt.

Riet

Ik ben vier weken geleden voor het eerst bij Marc Bol binnen gelopen. Met flinke rug klachten. Na eerst een keer per week knapte ik al op maar besloot om toch maar twee keer per week bij Marc binnen te stappen. En we zijn ruim 3,5 weken op weg en ik voel me weer top-fit. Marc bedankt ik ben zeer tevreden.

A.L. Papaioannou

Ik kwam bij Marc terecht via mijn werkgever. Mijn teamcoach heeft mij in contact gebracht met Marc i.v.m. mijn rugklachten. Na 2 behandelingen waren mijn rugklachten weg. Maar vervolgens kreeg ik last van mijn nek. Ook hier heb ik geen last meer van. Mijn ervaring bij Marc is mij erg goed bevallen ECHT een aanrader.

Joost

"Via mijn werk bij Niko ben ik bij Marc terecht gekomen met nekklachten. Na drie behandelingen waren deze verdwenen en heb ik de behandelingen aangehouden voor mijn rug. Omdat in de 30 jaar dat ik in de zorg werk regelmatig lichamelijke klachten ervaar heb ik besloten de behandelingen door Marc aan te houden en pakken we elke keer een ander deel aan. Erg blij met deze behandelingen. En zeker aan te raden voor iedereen."

Isabella Meijer

"Via mijn werk mogen wij gebruik maken van de (ontspannings)massage van Marc Bol. Ook ik doe dit inmiddels zo’n  2 jaar naar volle tevredenheid. Marc luistert waar de klachten en/of problemen zijn en gaat aan de gang. Ook geeft hij advies en oefeningen om de klachten te verminderen. Na verloop van tijd heeft het bij mij de klachten echt doen verminderen. Ik kan een ieder aanraden om hier gebruik van te maken!"

Medewerker Stichting NiKo

"Marc heeft mij behandeld voor mijn rugklachten. Door de zorgvuldige massages van de rug en benen, zijn de klachten een stuk minder geworden. Ik had dit nooit verwacht, aangezien ik bij verschillende klinieken onder behandeling ben geweest. Marc luistert goed naar je klachten en straalt veel rust uit. Hij reageert ook snel op de mail of sms. Ik zou Marc bij iedereen willen aanraden!"

Debbie Klaver

"Door de voetreflexmassage van Marc heb ik me beter leren ontspannen. Omdat ik het verschil leerde tussen spanning en ontspanning, word ik me steeds sneller bewust wanneer er spanning optreedt. Ik kan deze massage iedereen aanraden die te kampen heeft met stress en stress-gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid."

Sabine

"Iedere keer als ik bij Marc ben geweest, merk ik dat ik een stuk minder last heb van mij rug., soms zelfs direct na de behandeling al. Marc overlegt goed met de client om te zien waar de client het meeste baat bij heeft. Daarnaast werkt Marc zorgvuldig en professioneel."

Robbert van Harskamp

"Het is heel fijn om eerst even in gesprek te gaan met jou. Waar zitten de knelpunten maar nog belangrijker, waar komen deze vandaan? Je krijgt hierdoor meer inzicht en je hebt een goed beeld. Een verhelderd gesprek gevolgd door een passende massage! Dank hiervoor!"

Marga

Wellnessmassage reserveren?