Sportmassage, wil je weten wat het inhoudt of een afspraak maken? Neem contact op met  Marc Bol Massage en Stresscounseling in Alkmaar en omstreken!

Sportmassage voor elke sportbeoefenaar, recreatief, semi-professioneel of professioneel. Elke sporter vraagt veel van zijn/haar spieren op zijn eigen sportniveau. De één traint één keer per week en speelt geen wedstrijden. De andere traint elke dag en speelt daarnaast in het weekend een wedstrijd.

Zie ook mijn blog: Sportmassage Heerhugowaard – Voor Sporters & Niet Sporters!

Neem contact met mij op of mail mij info@marc-bol-massage.nl  om een Sportmassage te reserveren.

Lees ervaringen van mijn cliënten.

Voor meer uitleg over sportmassages, zie hieronder.

 1. Wat is een sportmassage?
 2. Waarom een sportmassage?
 3. Hoe werkt een sportmassage?
 4. Wat is het effect van een sportmassage?
 5. Voordelen van een sportmassage
 6. In de volgende situaties helpt een sportmassage

 

1. Wat is een Sportmassage?

Met behulp van een sportmassage (regio Alkmaar) wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen in de spieren sneller afgevoerd, waardoor de spieren sneller herstellen na inspanning.

 

2. Waarom een Sportmassage?

Enkele dagen vóór of enkele dagen na inspanning kun je gebruik maken van een sportmassage. Wanneer je een sportmassage voor een inspanning toepast, heeft deze een preventieve werking. Een sportmassage ná inspanning zorgt er zoals gezegd voor dat de spieren sneller herstellen. Ook wanneer je last hebt van een blessure of overbelaste spieren, dan kan een sportmassage helpen.

 

3. Hoe werkt een Sportmassage?

Voordat de sportmassage begint, bespreken we wat je klachten zijn, waar je pijn hebt en wanneer deze optreden. wat je wilt bereiken en waar de focus op komt te liggen. Heb je bijvoorbeeld last van je armen, schouders, bovenbeen of kuit? We bespreken samen de aanpak van de behandeling.

Door middel van een sportmassage wordt bindweefsel losgemaakt en worden ‘knopen’ uit de spieren gemasseerd, door deze stevig aan te pakken. Soms voelt dit niet prettig aan. Na afloop zullen je spieren er echter juist beter door voelen. Je zult voelen dat je na de massage lossere spieren hebt.

Wanneer een sportmassage gevoelig is, dan geeft dit aan dat dit de spier is of spieren zijn die behandeld moet(en) worden. Uiteraard houd ik in de gaten of de massage niet té intens wordt. Daarom wissel ik intense massage vaak af met verwarmende effleurages, zodat de afvalstoffen makkelijker los komen en afgevoerd kunnen worden.

4. Wat is het effect van een Sportmassage?

Een sportmassage zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Hierdoor herstelt je lichaam sneller na inspanning of wordt je lichaam voorbereid op inspanning. Je voorkomt blessures of overbelasting.

Heb je het idee dat je spieren ‘vast zitten’? Of heb je een zogenaamd ijsbeentje (spierkneuzing) gekregen op je bovenbeen? Dit zijn situaties die veel voorkomen en welke goed te verhelpen zijn middels een sportmassage. Is de massage bedoeld als voorbereiding op een inspanning? geef dit dan tijdig aan, dan zal de massage daarop aangepast worden (wordt minder intens).

 

5. Voordelen van een Sportmassage

 • Voorkomt overbelasting
 • Maakt de spieren los
 • Knopen worden uit de spieren gemasseerd
 • Bindweefsel wordt losgemaakt

 

6. In de volgende situaties helpt een Sportmassage

 • Tussen trainingen en wedstrijden in om de spieren soepel te houden
 • Voor een training of wedstrijd
 • Na een blessure waarvoor je voor 95% hersteld bent
 • Ideaal als voorbereiding op of tijdens een wedstrijd of toernooi

 

Tip: Drink de eerste uren nadat je thuis bent gekomen voldoende water om afvalstoffen verder te helpen verwijderen uit je lichaam.

 

Wil je meer informatie, een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met mij op en we bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

 

Zorg goed voor jezelf en gun jezelf een massage

Je voelt je weer fit!

Sportmassage
reserveren

Ideaal voor herstel na lichamelijke inspanning

Ervaringen van mijn cliënten

Bij Marc terecht gekomen ivm aanhoudende pijn en klachten in de rug, Mark heeft het onderzocht en we zijn in gesprek met elkaar gegaan. hij heeft mij in een 4 a 5 behandelingen verlost van mijn klachten, ik kom nu geregeld langs voor een massage om het allemaal soepel te houden, kortom ben zeer tevreden en blij met Marc

Ed Barhorst

Vanochtend heb ik een eerste behandeling ontvangen van Marc. Ik kan alleen maar zeggen ervaar het zelf. Een fijne behandeling ondanks de pijnplekken....Volgende week ga ik weer, dus een aanrader en hiermee is Stompetoren weer een goede masseur rijker.

Jenny Ketelaar

Marc, na zes behandelingen aan mijn rug en benen voel ik al een hele verbetering optreden. Wat ik zo fijn vind Marc dat je alles zo goed uitlegt wat je doet en precies de pijnplekken weet te vinden. Bedankt.

Riet

Ik ben vier weken geleden voor het eerst bij Marc Bol binnen gelopen. Met flinke rug klachten. Na eerst een keer per week knapte ik al op maar besloot om toch maar twee keer per week bij Marc binnen te stappen. En we zijn ruim 3,5 weken op weg en ik voel me weer top-fit. Marc bedankt ik ben zeer tevreden.

A.L. Papaioannou

Ik kwam bij Marc terecht via mijn werkgever. Mijn teamcoach heeft mij in contact gebracht met Marc i.v.m. mijn rugklachten. Na 2 behandelingen waren mijn rugklachten weg. Maar vervolgens kreeg ik last van mijn nek. Ook hier heb ik geen last meer van. Mijn ervaring bij Marc is mij erg goed bevallen ECHT een aanrader.

Joost

"Via mijn werk bij Niko ben ik bij Marc terecht gekomen met nekklachten. Na drie behandelingen waren deze verdwenen en heb ik de behandelingen aangehouden voor mijn rug. Omdat in de 30 jaar dat ik in de zorg werk regelmatig lichamelijke klachten ervaar heb ik besloten de behandelingen door Marc aan te houden en pakken we elke keer een ander deel aan. Erg blij met deze behandelingen. En zeker aan te raden voor iedereen."

Isabella Meijer

"Via mijn werk mogen wij gebruik maken van de (ontspannings)massage van Marc Bol. Ook ik doe dit inmiddels zo’n  2 jaar naar volle tevredenheid. Marc luistert waar de klachten en/of problemen zijn en gaat aan de gang. Ook geeft hij advies en oefeningen om de klachten te verminderen. Na verloop van tijd heeft het bij mij de klachten echt doen verminderen. Ik kan een ieder aanraden om hier gebruik van te maken!"

Medewerker Stichting NiKo

"Marc heeft mij behandeld voor mijn rugklachten. Door de zorgvuldige massages van de rug en benen, zijn de klachten een stuk minder geworden. Ik had dit nooit verwacht, aangezien ik bij verschillende klinieken onder behandeling ben geweest. Marc luistert goed naar je klachten en straalt veel rust uit. Hij reageert ook snel op de mail of sms. Ik zou Marc bij iedereen willen aanraden!"

Debbie Klaver

"Door de voetreflexmassage van Marc heb ik me beter leren ontspannen. Omdat ik het verschil leerde tussen spanning en ontspanning, word ik me steeds sneller bewust wanneer er spanning optreedt. Ik kan deze massage iedereen aanraden die te kampen heeft met stress en stress-gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid."

Sabine

"Iedere keer als ik bij Marc ben geweest, merk ik dat ik een stuk minder last heb van mij rug., soms zelfs direct na de behandeling al. Marc overlegt goed met de client om te zien waar de client het meeste baat bij heeft. Daarnaast werkt Marc zorgvuldig en professioneel."

Robbert van Harskamp

"Het is heel fijn om eerst even in gesprek te gaan met jou. Waar zitten de knelpunten maar nog belangrijker, waar komen deze vandaan? Je krijgt hierdoor meer inzicht en je hebt een goed beeld. Een verhelderd gesprek gevolgd door een passende massage! Dank hiervoor!"

Marga

Sportmassage reserveren?