Loop je met pijnklachten in je hoofd en nek?

Lees dan verder.....

 Wanneer er iemand bij mij komt met pijnklachten in het hoofd en de nek dan is hij of zij vaak blij verrast als de monnikskapspier (trapezius) effectief wordt behandeld. Waardoor de spanning en pijn in het hoofd en de nek afnemen.

Wat hebben de monnikskapspier met pijnklachten in mijn hoofd en nek te maken hoor ik je denken?

Het zit zo: De monnikskapspier bedekt het grootste deel van de bovenrug, strekt zich naar boven uit en bedekt het middelste deel van de nek. De monnikskapspier draagt het gewicht van de schouders. En moet, elke keer als je de arm omhoog brengt, sterk samentrekken om het schouderblad te laten draaien. Het bovenste deel van de monnikskapspier helpt bij het dragen van hoofd en nek, als je je hoofd naar voren op opzij buigt. Een verkeerde houding of extra    (over)belasting wordt op dezelfde manier verwerkt waardoor er in de monnikskapspier harde gevoelige plekken of triggerpoints ontstaan.

De monnikskapspier kan overbelast raken door o.a.:

  • onderuitgezakt zitten of lopen met een naar voren hangend hoofd.
  • wanneer je werkzaamheden verricht waarbij je de armen lange tijd voor je uit moet houden.
  • Bij het dragen van een zware rugzak of tasje dat aan één schouder hangt
  • Emotionele spanningen waardoor je je schouder opgetrokken houdt.

Klachten welke voortkomen door triggerpoints in de monnikskapspier zijn o.a.:

hoofdpijn, spanningshoofdpijn,  zere nek, een zeurende pijn naast de mediale rand van het schouderblad.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Om na te gaan of de monnikskapspier daadwerkelijk de oorzaak is van je pijnklachten in hoofd en nek onderzoek ik tijdens de behandeling of deze spier triggerpoints bevat. Zo ja, dan pak ik de aanwezige triggerpoints met Triggerpointmassage aan. Om vervolgens met stimulerende verwarmende effleurages de bloedsomloop goed op gang te brengen waardoor de losgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Met als doel dat vers bloed, verse zuurstof en voedingstoffen dit gebied weer kunnen bereiken waardoor de spier(en) weer normaal gaan functioneren en de klacht(en) sterk kunnen afnemen of verdwijnen.

Uiteraard onderzoek ik samen met de cliënt of er naast de Monnikskapspier meer gevoelige spieren zijn in de nek, schouder, schouderbladen en bovenarmen die de klacht(en) van de cliënt veroorzaken. Want vaak is het een combinatie van spieren die de klacht(en) veroorzaken. Zo kan ik de oorzaak van de klacht(en) goed aanpakken.

Loop je met pijnklachten in je hoofd en nek?

Loop je met pijnklachten in je hoofd en nek en wil je vermindering van deze klachten of van deze klachten af neem dan  contact met mij (Marc Bol) op voor een doelgerichte en effectieve behandeling.

Ik heb inmiddels goede resultaten bereikt met de behandeling van pijnklachten in hoofd en nek.

Een regelmatige preventieve massage zoals Ontspanningsmassage, Sportmassage, Triggerpointmassage of        Wellnessmassage kan veel klachten in het hoofd en nek voorkomen omdat massage zorgt voor een betere doorbloeding en de toevoer van zuurstof, waardoor afvalstoffen sneller zullen worden afgevoerd.

Marc Bol is dé specialist in Stompetoren op gebied van Ontspanningsmassage, Sportmassage, Triggerpointmassage en Wellnessmassage. Wil je weten welke soort massage voor jou goed kan zijn of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op, zodat we jouw situatie samen kunnen bespreken.

Praktische informatie

Marc Bol Massage en Stresscounseling is gevestigd in Stompetoren. Behandelingen worden gegeven in mijn praktijk aan huis.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen we in overleg een tijd afspreken welke voor jou en mij het beste uitkomt.

Je kunt je auto vrij parkeren.

Geef een reactie

Call Now Button