Heb je acute of chronische pijnklachten in je onderrug? Lees dan verder.....

Heb je acute of chronische pijnklachten in je onderrug? Dan zul je blij verrast zijn wanneer de middelste bilspier (gluteus medius) effectief wordt behandeld. De spanning en pijn in de onderrug en billen nemen hierdoor af en de heupen worden weer losser.

Weinig mensen, en zelfs niet alle sporters, zijn hiervan op de hoogte.

"Maar wat heeft de middelste bilspier met pijn in mijn onderrug te maken", hoor ik je denken?

Het zit zo: de middelste bilspier is een dikke, sterke spier, waarvan de voornaamste functie is dat hij je rechtop laat lopen. Telkens wanneer je een stap zet, trekt de middelste bilspier de andere heup samen om te voorkomen dat je heup opzij zakt bij het optillen van je been.

Bij het lopen dragen de middelste bilspieren aan weerszijden telkens om de beurt het hele gewicht van je bovenlichaam. Iedere evenwichtsverstoring of extra (over)belasting wordt op dezelfde manier verwerkt, waardoor er in deze spier harde gevoelige plekken of triggerpoints ontstaan.

De middelste bilspieren kunnen overbelast raken tijdens hardlopen, tafeltennis, iets zwaars dragen tijdens het lopen, vallen, langdurig staan of zitten. Met name de aanhechting van de middelste bilspier aan de bekkenrand kan geïrriteerd en ontstoken raken. Wanneer de middelste bilspier acute of chronische triggerpoints bevat, trekt hij de rand van je bekken omlaag. Waardoor je onderrug afvlakt en je onvermogen iets te doen toeneemt.

Om na te gaan of de middelste bilspier daadwerkelijk de oorzaak is van je lage rugklachten, onderzoek ik tijdens de behandeling of deze spier triggerpoints bevat. Zo ja, dan pak ik de aanwezige triggerpoints met Triggerpointmassage aan. Om vervolgens met stimulerende verwarmende effleurages de bloedsomloop goed op gang te brengen waardoor de losgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Met als doel dat vers bloed met verse zuurstof en voedingstoffen dit gebied weer kunnen bereiken waardoor deze spier(en) weer normaal gaan functioneren en de klacht(en) sterk kunnen afnemen of verdwijnen.

Uiteraard onderzoek ik samen met de cliënt of er naast de Middelste bilspier meer gevoelige spieren zijn in de onderrug, bil, achterkant van de bovenbenen en kuiten die mogelijk de klacht(en) van de cliënt veroorzaken. Want vaak is het een combinatie van spieren die de klacht(en) veroorzaken. Zo kan ik de oorzaak van de klacht(en) goed aanpakken.

Heb je acute of chronische pijnklachten in je onderrug.....

Heb je acute of chronische pijnklachten in je onderrug en wil je vermindering van deze klachten of van deze klachten af? Neem dan contact met mij op voor een doelgerichte en effectieve behandeling.

Ik heb inmiddels goede resultaten bereikt met de behandeling van acute en chronische pijnklachten in de onderrug. Zie hiervoor de geplaatste recensies.

Een regelmatige preventieve massage kan veel klachten in de onderrug voorkomen, omdat een massage zorgt voor een betere doorbloeding. Daarnaast zorgt het voor een betere toevoer van zuurstof, waardoor afvalstoffen sneller zullen worden afgevoerd.

Marc Bol is dé specialist in Stompetoren op gebied van Ontspanningsmassage, SportmassagesTriggerpointmassage en Wellnessmassage. Wil je weten welk soort massage voor jou goed kan zijn of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op, zodat we jouw situatie samen kunnen bespreken.

Praktische informatie

Marc Bol Massage en Stresscounseling is gevestigd in Stompetoren. Behandelingen worden gegeven in mijn praktijk aan huis.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 16:00 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen we in overleg een tijd afspreken welke voor jou en mij het beste uitkomt. Je kunt je auto vrij parkeren.

Geef een reactie

Call Now Button