Corona protocol Marc Bol Massage en Stresscounseling

Inleiding
Sinds maart 2020 hebben wij in Nederland te maken met het uiterst besmettelijke COVID-19 (het nieuwe corona-virus). Voor jouw en mijn veiligheid heb ik voor mijn massagepraktijk een aantal beschermende maatregelen ingevoerd. Ik volg hierbij de richtlijnen van het RIVM, zoals deze zijn uitgewerkt voor fysiotherapeuten en overige paramedici. Ik ga ervan uit dat ik hierdoor op een zorgvuldige en verantwoorde wijze met jouw en mijn gezondheid om ga.

Ik wil je vriendelijk doch dringend verzoeken géén afspraak te maken en ook NIET te komen indien je Corona gerelateerde klachten hebt Zoals bij: koorts (vanaf 38°C), griep, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, niesen, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden.

Dit uiteraard voor jou en mijn gezondheid!

Mocht je een afspraak gepland hebben en je merkt dat je toch Corona gerelateerde klachten hebt dan kan je de afspraak kosteloos annuleren.

Ik begroet je op afstand in plaats van met een handdruk en hou 1,5m afstand.

Bij binnenkomst  vraag ik je om je om je handen te wassen met water en zeep en vervolgens je handen te desinfecteren met desinfecteer die daarvoor klaar staat en je jas zelf op te hangen.

Ook tijdens het voorgesprek houden wij een afstand van 1,5m aan.

Zorg ervoor dat je niet te lang van tevoren voor de behandeling aanwezig bent.

Kom voor zover het kan alleen op de afspraak (eventuele chauffeurs verzoek ik te wachten in de auto)

Massages
Vóór, tijdens en na iedere massage was en desinfecteer ik mijn handen.

Ik wil je vragen zelf handdoeken mee te nemen (2 stuks minimaal 200 x 90 cm).

Alle soorten massages blijven mogelijk.

Het gebruikte gezichtsdoekjes tijdens de massage gooi ik (zoals altijd) na de massage in de afvalemmer.

Houdt in de praktijkruimte 1,5 meter afstand van mij (de masseur) tot aan het moment dat je op de massagetafel ligt.

In mijn praktijk draag ik voor jou en mijn veiligheid voor en na de massage een gezichtsmasker. Dit is niet officieel verplicht door het RIVM. Mocht jij dit wensen dan draag ik deze ook tijdens de behandeling.

Mocht je dat graag willen, mag je een door jezelf meegebracht mondkapje dragen zolang je hiermee ook prettig kunt ontspannen. Geef het wel gelijk aan bij het maken van de afspraak zodat ik voorbereid ben om je met mondkapje te ontvangen.

Mocht blijken dat je tijdens de behandeling toch Corona gerelateerde klachten hebt dan beëindig ik de behandeling en vraag ik je naar huis te gaan.

Overige hygiëne
Ik plan de massages (maximaal 5 per dag) verspreid over de dag, zodat er genoeg ruimte is om de massageruimte tussendoor te ventileren.

Dagelijks wordt de vloer in de praktijkruimte gezogen en gedweild. Alle deurknoppen en andere plekken waar handen aan hebben gezeten worden na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.

In het toilet werk ik met wegwerphanddoekjes. De toilet wordt na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.

Je kunt bij mij met de PIN- betalen. Natuurlijk kan ik je ook een factuur sturen of dat je mij contant betaald.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de wijze waarop ik aandacht heb voor jouw en mijn gezondheid.

Mochten er nog vragen zijn dan verneem ik dit uiteraard graag.

Met een sterk IMMUUNSYSTEEM komen we deze periode beter door!

Nog wat tips die je zelf thuis kan doen: Eet gezond. Eet 3 stuks fruit per dag. ( = vitamine C uit fruit werkt beter dan uit een tablet)  Slaap voldoende en beperk de inname van alcohol. Het beste wat je op het moment kan doen voor je zelf.

 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden vast gesteld door Marc Bol Massage en Stresscounseling worden gehanteerd om de Massagebehandelingen / Stresscounseling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij ga ik er vanuit dat u hiervan vooraf kennis heeft genomen en hiermee akkoord gaat.

Totstandkoming van een afspraak
 • De afspraak komt tot stand nadat de cliënt heeft gevraagd om een massage of coachgesprek en Marc Bol Massage en Stresscounseling heeft aangegeven de behandeling te zullen uitvoeren.
Openingstijden van de praktijk
 • Ik werk op afspraak in mijn praktijk in Stompetoren van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en in de avond van 19:00 tot 21:00 uur.
 • Ik werk elke maandag bij Stichting NiKo van 10:00 tot 17:00 uur.
Afspraak boeken en annuleren
 • Dit kan via de website, e-mail, telefonisch of persoonlijk bij mij aan de praktijk.
 • Bij het maken of boeken van een afspraak wordt altijd uw naam, geboortejaar, adres, woonplaats, mailadres en telefoonnummer gevraagd voor mijn administratie. Deze gegevens worden zorgvuldig behandeld en nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekt.
 • Bent u onder behandeling van een arts, fysiotherapeut, specialist of andere, en/of gebruik u medicijnen? Raadpleeg deze dan of u gemasseerd mag worden.
 • Marc Bol Massage en Stresscounseling dient tijdens de aanmelding juist te worden geïnformeerd over lichamelijke en/of psychische aandoeningen van de cliënt, voor zover deze bekend zijn en van invloed of belang kunnen zijn voor het ondergaan van de overeengekomen behandeling.
 • Marc Bol Massage en Stresscounseling behoudt zich het recht voor een aanvraag voor een behandeling weigeren.
 • Bij Marc Bol Massage en Stresscounseling kunt u ook een cadeaubon kopen en laten inwisselen voor de behandeling welke daarop vermeld staat. Deze bon is geldig tot één jaar na uitgifte.
 • Annuleren is kosteloos, maar dient minimaal 24 uur van te voren via e-mail, schriftelijk, telefonisch of persoonlijk door de cliënt of een gemachtigde te geschieden. Wanneer dit wordt verzuimt of vergeten, zullen de kosten in rekening gebracht worden.
 • In geval de cliënt wegens aantoonbare overmacht is verhinderd om de gemaakte afspraak na te komen, worden er geen kosten in rekening gebracht. De cliënt brengt Marc Bol Massage en Stresscounseling hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte (telefonisch of per e-mail).
 • In geval van ziekte/overmacht van de masseur/stresscouncelor zal ik, Marc Bol, de cliënt hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen (telefonisch of per e-mail) en een vervangende afspraak met u maken.
Eerste afspraak en vervolg behandelingen
 • Tijdens een eerste massage of coachgesprek zal ik kort een aantal vragen stellen ter kennismaking en om eventuele klachten te inventariseren. Aan de hand hiervan stellen we een behandelplan op.
 • Voor en na elke massage of coachgesprek zal er kort geëvalueerd worden hoe dit ervaren is en hoe men zich voelt.
 • U dient zelf 2 grote badhanddoeken / badlakens mee te nemen (2 stuks minimaal 200 x 90 cm).
 • Uiteraard wordt er voor massageolie gezorgd ( Arnica Sport Massageolie van Weleda).
 • Prijswijzigingen zijn voorbehouden.
 • Betaling van de behandeling kunt u contant of per pin voldoen of binnen 7 dagen na facturatie aan mij overmaken per bank.
Vertrouwen en respect
 • Wederzijds respect en een veilige sfeer voor zowel u als mij is een vanzelfsprekendheid tijdens een massage of coachgesprek
 • Uit respect voor uw privacy en rust, wordt u vriendelijk verzocht om mobiele telefoons, piepers e.d. uit te schakelen of op stil te zetten vlak voor aanvang van de massage of coachgesprek.
Privacy en Hygiëne
 • Hygiëne staat hoog in het vaandel in mijn praktijk Marc Bol Massage en Stresscounseling en ik verwacht dat ook van u.
 • Vanuit het oogpunt van hygiëne, wordt verwacht dat u vlak voor de behandeling hebt gedoucht/gewassen. Dat is niet alleen voor de masseur prettiger om te werken, maar ook voor uzelf om de behandeling te ondergaan.
 • Tijdens en tussen de massages door wordt de massageruimte geventileerd.
 • Dagelijks wordt de vloer in de praktijkruimte gezogen en gedweild. Alle deurknoppen en andere plekken waar handen aan hebben gezeten worden na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.
 • In het toilet werk ik met wegwerp handdoekjes. De toilet wordt na ieder bezoek met een desinfecterend doekje afgenomen.
 • Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de wijze waarop ik aandacht heb voor jouw en mijn gezondheid.
 • Mochten er nog vragen zijn dan verneem ik dit uiteraard graag.

 

Ten slotte
 • Verstrekte adviezen en behandelingen door Marc Bol Massage en Stresscounseling zijn gebaseerd op kennis en ervaring van Ontspanningsmassage, Sportmassage, Triggerpointmassage, Wellnessmassage en Stresscounseling.
 • De praktijk Marc Bol Massage en Stresscounseling is niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van verzwijgen van medische informatie zoals lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen, blessures en medicijngebruik.
 • De praktijk Marc Bol Massage en Stresscounseling is niet verantwoordelijk voor beschadiging, diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen van de klant in en om de praktijk.
 • Het verrichten van erotische massages behoort niet tot mijn assortiment. Het vragen hiernaar wordt niet op prijs gesteld.